יש סיכוי גבוה שנקעת את הקרסול אם בזמן משחק או בזמן הליכה על משטח לא ישר – את/ה לא לבד. בישראל כ- 500 איש נוקעים את הקרסול מדי יום.
לעיתים אתה רק מאבד את שיווי המשקל ונוקע את הקרסול באופן קל – הכאב הוא קל וחולף במהרה. לעיתים הנקע יכול להיות חמור יותר ואז גם לפעמים מרגישים מעין "פופ" בקרסול בזמן הפציעה.
המשמעות של נקע בקרסול הוא שלפחות רצועה אחת בצד החיצוני של הקרסול נקרעה במידה כלשהי. אם הקרסול לא מטופל כהלכה יכולות להיות בעיות בטווח הארוך כדוגמת חוסר יציבות של הקרסול (link) או כאבים.
הקרסול מיוצב בצידו החיצוני בעזרת שלוש רצועות שמשמשות כצירים המאפשרים לקרסול לנוע אך שומרים את הקרסול מלצאת ממקומו. בנקע בו הרגל מסתובבת פנימה אחת או יותר משלוש הרצועות הללו יכולות להקרע.
כאשר תפגשו את האורטופד הוא ישאל אתכם על המנגנון בו נקעתם את הקרסול ויבדוק את הקרסול. בדרך כלל תתבקשו לבצע צילום רנטגן בכדי לוודא כי אין מדובר בשבר.
החלמה מנקע חמור יכולה להמשך לעיתים עד חצי שנה
בנקע בדרגה 1 – בדרך כלל קרע חלקי של רצועה בודדת. הטיפול יהיה מורכב מ:
• מנוחה לקרסול
• קירור המקום בעזרת קרח ( עטוף במגבת כדי שלא יגרום לפגיעת קור)
• חבישה אלסטית לקרסול
• הרמה של הרגל – מעל לגובה הלב – למשך 48 שעות
ההחלמה מנקעים מדרגה 2 נמשכת בדרך כלל יותר זמן – לעיתים יש צורך בקיבוע של הקרסול לתקופת מה. נקעים מדרגה 3 עלולים לכלול פגיעות נלוות ומגבירים את הסיכון להפרעות בקרסול בטווח הארוך. בנקעים מהדרגות הגבוהות יש צורך בשימוש בתומך קרסול לתקופה מסוימת עד כחצי שנה.
בכדי לחזור לפעילות לאחר נקע יש לעיתים קרובות צורך בשיקום הקרסול בעזרת טיפול פיזיוטרפי. בשלב הראשון הטיפול כולל טיפולים שמטרתם הורדת הכאבים והנפיחות בשלב השני שיפור טווח התנועה וחיזוק השרירים ובשלב השלישי חזרה לפעילות ספורטיבית כולל אימונים למערכת שיווי המשקל. נמשכים כאבים בקרסול יתכן ומדובר בפגיעה נוספת בקרסול (כדוגמת OCD של הטאלוס) או שההחלמה מהנקע לא הושלמה כשורה.
פירוט על השירותים הניתנים במרפאה ושעות הקבלה ניתן למצוא בדף יצירת קשר.